TR | EN
Bölüm Öğrencilerimizin Sarıcakaya İlçesine Teknik Gezi Ziyareti

Etkinlik Tarihi: 28 Mart 2024 10:13

Bölümümüzün 4. sınıf öğrencileriyle Mesleki Uygulama IV dersi, Eskişehir Sarıcakaya ilçesinde gerçekleştirilmiştir. Bölüm başkanımız Prof. Dr. Yakup ÖZKAN, Prof. Dr. Nuray ÇÖMLEKÇİOĞLU ve Dr. Öğr. Üyesi Turcan TEKER'in katılımıyla gerçekleştirilen teknik gezi kapsamında fakültemizin Sarıcakaya ilçesinde bulunan meyve üretim ve deneme parsellerinde yapılan incelemeler sonrasında, bölge üreticilerine ait bağ ve sera üretim alanları ziyaret edildi. Telli sisteme sahip bağ parsellerinde, bağcılıkta kış budamalarıyla ilgili bilgiler verildi ve hatalı uygulamaların üzerinde durularak, öğrencilerimizin budama uygulamaları pekiştirildi. Sera üretim alanlarında ise domates, roka ve tere yetiştiriciliğiyle ilgili önemli hususlar öğrencilerimize teknik bilgilerle aktarılmıştır.